2022. 12. 09. in Interjú

BOJTOS JÚLIA: „EZ OLYAN ÉRTÉK, AMI ÖRÖKRE MEGVÁLTOZTATJA AZ EMBER ÉLETMINŐSÉGÉT ÉS KÖZÉRZETÉT.”

Az Optikop lágylézer-készülékek a kilencvenes évek elejétől kezdve ismertek a kozmetikusok körében. A márka egy kis szünet után megújulva tért vissza a kozmetikai piacra 2017-ben. Bojtos Júlia, ügyvezető igazgató mesél az Optikop Beautylaserekről, a cég történetéről és arról, miért olyan hatásos az egyik legnépszerűbb fénykezelés: a lágylézer-terápia.

Kérlek, mutasd be röviden a családi vállalkozásotokat!

A cégük neve Gyógylézer Család Kft., ami magában is foglalja, mivel foglalkozunk, mi gyártjuk az Optikop lézereket, így a Beautylaser készülékeket is. Lézereinknek hosszú története van. Apósom, Tanos Ervin fizikus, a kilencvenes évek elején kezdett el orvosi lézerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozni. Először a kozmetikai piacon alkalmazták őket. Számos olyan kozmetikus van, aki még ebből az időből ismeri a márkánkat és használja lágylézer-készülékeinket. Ezután – egy véletlen folytán – átkerült az orvosi területre is a tevékenység, ez a mai napig tart, a kozmetikai szál viszont elmaradt.
Én akkor csöppentem bele a lézer témakörbe, amikor Tanos Ervin nagyobbik fiával megismerkedtem. Nem sokat tudtam a témáról, közgazdászként végeztem, azon belül is humán erőforrás szakterületen tanítottam és dolgoztam egy ideig. A gyermekeink születése után vettem át a családi cég vezetését.

Mért döntöttetek úgy, hogy visszatértek a kozmetikai piacra?

Egy kedves kozmetikus hölgy, Szaplonczay Katalin javasolta nekem, hogy térjünk vissza, mert rendkívül hatékonyan lehet alkalmazni a lágylézert ezen a területen. Az újrainduláshoz ajánlott is segítséget, egy agilis, képzett, talpraesett kozmetikust, Tábori Erikát. Miután ezt többször felvetette, megkerestem Erikát. Így kerültek vissza az Optikop lágylézer-készülékek a kozmetikai piacra.
2017-ben jelentünk meg először kiállítóként a Beauty Forum Őszi Kiállításán. Az Optikop Beautylaser márkanevet majd csak ezután, 2018-ban vezettük be. Tanos Ervin neve és az Optikop lézerek összekötődnek, és olyan értéket képviselnek, amit vétek lett volna elengedni. Újraterveztük a logót, újraindítottuk a márkát. 2018 februárjában megtartottuk az első lágylézer-terápia továbbképzésünket. Azóta is jelen vagyunk a piacon.
Folyamatosan kapom a pozitív visszajelzéseket a kozmetikus Partnereinktől, nagyon szép eredményeket érnek el lágylézerrel. Kedvelik és szeretik, akárcsak a vendégeik. Ez megerősít, hogy a készülékeinknek van helye a kozmetikusok eszköztárában, és sok embernek tudnak segíteni.

Sokan próbáltak már különböző lézeres kezeléseket, de nem biztos, hogy tudják, mi az a lágylézer. Elmagyaráznád, kérlek, mi is ez pontosan, és mire használható?

A lágylézer-terápia nem más, mint egy fényterápia. Biztosan sokan hallották, hogy már az ókorban is használták a Nap fényét gyógyításra. A bőrnek kell a napfény például a D-vitamin képződéshez.
A lágylézer egy speciális fényforrás, ami a Nap hullámhossz spektrumából egy-egy adott hullámhosszat kierősít. Olyan hullámhosszat kell kierősíteni, amire a biológiai szövetek, a szervezetünk olyan reakcióval reagálnak, amilyen hatást el kívánunk érni. Ezzel kapcsolatban nagyon komoly nemzetközi tanulmányok léteznek, több évtizedes szakmai irodalma van. Kettős vak kísérleteket végeztek, hogy megállapítsák, melyek ezek a hullámhosszok.
A lágylézer bizonyos technikai megoldások segítségével azokat a hullámhosszokat bocsájtja ki felerősítve, amelyek sejtekre gyakorolt pozitív hatását a szakmai tanulmányok kimutatták. Ezt a fényenergiát tudjuk fókuszáltan dozírozni és eljuttatni a bőrbe.
A lágylézer tehát egy olyan lézer, ami fájdalommentes, nem okoz sérülést a szövetekben, sejtekben. Egy non-invazív, gyógyító, regeneráló, sejtműködést stimuláló, természetes eszköz, fényforrás. Vannak kemény, azaz sebészeti lézerek, amivel elsősorban vágnak. Ilyenek gyártásával is foglalkozunk. Ezeket a kozmetikában nem használjuk, csak az orvosi területen.

Mi mindenre lehet használni a kozmetikában?

A kozmetikusok széleskörűen tudják alkalmazni, sok kezelésbe beépíthetik hatóanyaggal, de önállóan is működik. Tábori Erika szakmai oktatónk tud majd erre a kérdésre bővebben, szakavatottan válaszolni, de röviden összefoglalva, a lágylézer-terápia kiváló az antiaging-kezelésekre, jól lehet vele ránctalanítani, gyulladást csökkenteni. A szívem csücske az akne-kezelés. Azt látom, hogy olyan problémákat lehet a lágylézer-kezeléssel megoldani, amit máshogy nem sikerül. A kozmetikusok saját kompetenciájukon belül is kezelik ezeket az eseteket, de bőrgyógyásszal együttműködve is nagyszerű eredményeket érnek el.
Ennek használatával nem lesz rücskös, ragyás egy fiatal arca, mire átjut a tinédzser korszakon. Szép lesz a bőr, nem marad rajta heg. Ez egy olyan érték, ami örökre megváltoztatja az ember életminőségét és közérzetét. Sőt, az önképét is javítani tudja.
Akit mindez bővebben érdekel, annak érdemes eljönnie hozzánk egy átfogó továbbképzésre. Egynapos, online továbbképzéseket tartunk, amelyeket kiegészítünk személyes szakmai gyakorlatot lehetővé tevő szakmai napokkal. Nagyon pozitív tapasztalat volt az első Szakmai Napunk, ahol megtapasztaltuk, hogy az online képzés után valóban hasznos egy ilyen személyes gyakorlati lehetőség.

A Gyógylézer Család Kft. nem engedi el a kezét a kozmetikus Partnereknek vásárlás után. Milyen szolgáltatásokat nyújt még ezen felül?

Valóban nem engedjük el vásárlás után a Partnereink kezét. Nem hagyjuk őket magukra. Ezt a filozófiát alakította ki Tanos Ervin, amit én is magaménak érzek.
Bár lehet, hogy ez klisének hangzik, mi elégedett vendégeket, gyógyult arcbőrt és kellő szaktudással ellátott kozmetikus Partnereket szeretnénk magunk mellett tudni. Ennek érdekében igyekszünk azt a lézert ajánlani, ami a vendégkörüknek leginkább megfelel. Képzést nyújtunk hozzá. Az a tapasztalat, hogy ezután jobban el tudják dönteni, milyen készülékre van szükségük.
A későbbiekben is tartjuk a kapcsolatot. Van zártkörű Facebook csoportunk, ahol meg lehet osztani a tapasztalatokat, vagy kérdéseket lehet feltenni. Tartottunk szakmai napot, ahol személyesen találkoztak a még érdeklődő kozmetikusok és a már lézert használó Partnereink. Nagyon tanulságos volt a tapasztalatcsere. Tehát, van lehetőség a szakmai eszmecserére és konzultációra. Ha bármi kérdés merülne fel, megkereshetik vezető szakmai előadónkat, Tábori Erikát, és a bőrgyógyász partnerünket is, dr. Bogdányi Editet. Mindenki szívesen segít és a megoldásra törekszik.

Az sem mellékes, hogy az irodába is bárki bejöhet, ha probléma merülne fel a készülékkel.

Így van, nem mellékes. Éppen ma reggel hozott be egy rendkívül lelkes kozmetikus Partnerünk egy lézert, mert valamilyen elektronikai problémája van. Reggel behozta, megnézzük, és este már el is viheti. Adott esetben akár cserekészüléket is tudunk biztosítani. Ez egy nagy előnyünk a nemzetközi márkákkal szemben. Mi itt vagyunk, és igyekszünk gyorsak lenni. Megértjük, hogy nagy szükség van a készülékekre a szalonokban, be vannak írva a vendégek, ezért megpróbáljuk minél előbb megoldani a problémát.
Szerencsére az Optikop lézerkészülékek általános jellemzője, hogy hosszú éveken keresztül problémamentesen működnek. Ettől függetlenül a szerviz szolgáltatásra is szükség van.

Mik a cég tervei? Mit árulhatsz el?

Szívesen elárulom, hogy a te közreműködésednek hála rendkívül sok érdekes és hasznos cikk, interjú készül a blogunkra, és most már a YouTube-csatornánkra is. Minden érdeklődőnek ajánlom, hogy kövesse őket, valamint a Facebook oldalunkat és a Lágylézer-társalgó csoportunkat is, hisz az aktualitásokkal ott jelentkezünk.
Aki tényleg nem szeretne lemaradni a legfrissebb hírekről, tanfolyam időpontokról, mindenképpen iratkozzon fel hírlevelünkre.
Jövőre is lesz szakmai napunk, és van még egy óriási meglepetésünk, de erről most többet nem áruhatok el. Jövő év elejére tervezzük, nagyon várom, hogy elkészüljön!

Rizsányi Rózsa